HTML

Tarot jósda Önnek

2012.11.19. 00:39 Dr. Kulcsár Ferenc

Lehetetlen őskori cardlore korai felismerés, mint jóslás a kártyák nagyon ősi. Az egyik elmélet azt sugallja, hogy az európai játékkártyák nyert a Kelet, elsősorban India és Kína után a találmány a papír. Indiai kártyák számos megkülönböztető elemeket, mint a kerek, általában kézzel festett bonyolult minták, több mint négy szín (gyakran 12). Ősi kínai "money kártyák" négy "illik": érmék (vagy készpénzt), vonósok érmék (ami esetleg félreértelmezik a botok nyers rajzok), milliárdnyi húrok, és több tíz milliárdnyi. Ezeket képviselő piktogramot, a számok a 2-9 az első három ruhák és számjegyek 1-9 a "tíz milliárdnyi" Tarot. Az első kártyákat lehetett tényleges bankjegyekre, amelyek mind az eszközök szerencsejáték és a tét éppen játszottak. A terveket a modern Mahjong csempe és dominó valószínűleg fejlődtek azoktól legkorábbi játékkártyák. A kínai szó p'ai leírására használják mind papír, kártyák és szerencsejáték csempe leírni. Egy másik elmélet elválasztja a térképeket az egész nyugati a keleti és azt állítja, hogy Nyugat-kártya eredetileg Észak-Olaszországban a Tarot 15. század elején (1420-1440). Míg a középkori Hollandiában, a holland feltalálta a játék neve Tarot: "Én vagyok a mester az Universe", ami azt jelenti: "Én vagyok a mester az univerzumban." Ezt követte a bevezetése egy hasonló olasz tett nevű játékot "Soro il padorone dell'universo", hogy a "Master of the Universe" jelent Tarot.

Tarot kártyák és jóslás: http://joslasonline.com/tarot-joslas/

A legkorábbi kártyák Európában voltak a Tarot jósda. Ez a szimbolikus numerikus cards képező Pack 78 a közvetlen előfutárai a modern kártya. Az első tarot kártyák voltak pazar kézzel festett fedélzetek a bíróságok a nemesség. Eredetileg a kártyákat hívták Tarot jósda (kártyáit diadalmaskodik.) A közel 1530 (mintegy 100 évvel létrehozása után a térképek), a szó tarocchi (egyes szám Tarocco) kezd lehet megkülönböztetni őket egy új játék a győzelem vagy sikerül, akkor az éppen lejátszott közönséges kártyáztak. A szó Tarot úgy vélik, hogy már nyert a határokon tarotee eszközökkel, hivatkozás a keresztbe átlós vonalak a hátsó a korai térképek. Mivel az 1700-as években tarot kártyák széles körben használják a jóslás jóslás a jövő, és ez is kapcsolódik sok okkult és hermetikus szerzők egy misztikus rendszert héber kabbala, (szintén Kaballah és Qabala) még ősi egyiptomi spirituális hiedelmek . Jóslás a jövő a tarot deck valójában Tarot jósda, különösen támogatja a zsidó és kabbalista asztrológus, Jacque Gringonneur. Mint a modern kártya, tarot pakli is négy színben, azaz a poharak, pálca, kard és Pentacles.

A legrégebbi fennmaradt Tarot kártyák három középső 15 Tarot jósda. század készletek minden történt tagjai számára a Visconti család uralkodói Milan. A legrégebbi létező tarot pakli festett a 15. század közepén esküvői összekötő uralkodó Visconti és Sforza családok Milan, valószínűleg festett Bonifacio Bembo és más miniaturists a Ferrara iskolai ünnepségen. 35 A kártya jelenleg a Pierpont Morgan Library, New York. Az eredeti kártya, 35 van a Pierpont Morgan Library, 26 kártyák az Accademia Carrara, 13 a Casa Colleoni, 4 kártya elveszett (az ördög, a Tower, a harmadik Swords, valamint a Knight of érméket ). Ez a "Visconti-Sforza" deck, amelyet széles körben átvette változó minőség, egyesíti a Minor Arcana (az eredeti színeket (kard, rudak, Pentacles és poharak, és az arc kártya King, Queen, Jack és az oldal) a Major Arcana látszólag minden ötvözik a hagyományos ikonográfia sok művészi szabadság, annak a jele, hogy az eredeti jelentése a tervek már elveszett. Könnyebb levont fedélzetet túlélni Marseille-ből, Franciaországból, elejétől a 16. században.

Szólj hozzá!

Címkék: tarot-jósda tarot-elonyei

A bejegyzés trackback címe:

https://tarot-online.blog.hu/api/trackback/id/tr394913843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása